Over mij

Ik ben Luuk Grovenstein, een enthousiaste 21-jarige student en voetballer uit Emmeloord. Als tweedejaars student aan Windesheim in Zwolle deel ik mijn passie voor sport en journalistiek met de wereld.

 

 

Zelf ben ik ook wekelijks tussen de lijnen te vinden. Als spits begonnen in JO7 (toen nog de F's), en nog steeds sta ik het liefst zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander, dit seizoen in Flevo Boys 2. Maar mijn liefde voor sport gaat verder dan het veld. Tijdens mijn stage bij de sportredacties van Omroep Flevoland en RTV Oost heb ik waardevolle ervaring opgedaan in de wereld van de sportjournalistiek.

Mijn passie voor voetbal en journalistiek heeft ook geleid tot het lanceren van een wekelijkse podcast, waarin ik ook gesprekken voer met bekende figuren uit de voetbalwereld. Het is een mooie kans om inzichten te delen en verhalen te vertellen die de sport zo speciaal maken.

 

 

Ik heb live verslag gedaan bij RTV Oost, interviews afgenomen, supporters geïnterviewd na overwinningen en nederlagen, en boeiende krantenartikelen geschreven. Maar mijn nieuwsgierigheid reikt verder dan voetbal. Ik heb ook verslag gedaan van diverse andere sporten, waaronder darten, basketbal, wielrennen, zwemmen en volleybal.

Ik werd als freelance sportjournalist voor o.a. de Stentor, waar ik wekelijks verslag uitbreng van voetbalwedstrijden uit de regio Zwolle.